Wat hebben waterpolo en bier met elkaar gemeen? Ogenschijnlijk niets, maar schijn bedriegt! Waterpolo spelen maakt dorstig, dus wat is er nou lekkerder dan na vier partjes waterpolo die dorst te lessen met een lekker biertje? Dat is het bekende vijfde partje… Grote vraag bij een aantal SBC bierliefhebbers hierbij is altijd “hoe zou een SBC biertje smaken?”

Met die vraag ging de Biercommissie 2 jaar geleden aan de slag. En met succes! Omdat SBC2000 in 2020, 20 jaar bestaat, heeft SBC Waterpolo toen maar liefst twee unieke, eigen bieren ontwikkeld! Onder het motto “vier partjes strijd, het vijfde gezelligheid”. Het eerste bier is de “5 Meter”, een fris witbier met 5% alcohol, vernoemd naar de beruchte strafworp en de “Tater”, een iets zwaarder (6,3%) blond bier met volle ronde afdronk, vernoemd naar het onvoorspelbare stuiterballetje. Na een proefronde in 2020 was de “Tater” de grote favoriet, waardoor die weer terug is! Dit overheerlijke SBC bier is in samenwerking met brouwerij Frontaal uit Breda tot stand gekomen. Deze zal op het zomertoernooi in 2022 te verkrijgen!

Ga jij ook voor het vijfde partje en proost je mee? Op = op!

Je kan het bier verkrijgen in de volgende pakketten:

  • Sixpack Tater, 6x een Tater                                              €15,-
  • Sixpack Breda, 3x Andreas en 3x Tater                           €17,50,-
  • Het 5e partje, doosje met 24x een tater                           €50,-

Kon je niet aanwezig zijn op het SBC2000 zomertoernooi dan kan je een bestelling plaatsen door een mail te sturen naar sbctoernooicommissie@gmail.com . Bestellingen zijn alleen op te halen in de Wisselaar of via teams van SBC2000.